Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions) aan Vermeer Vermogensbeheer. Staat uw vraag er niet bij? Kijk dan bij de blogs op deze site. Wellicht wordt uw vraag daarin al behandeld. Zoniet, stel hem dan via ons contactformulier op de contactpagina.

 

 • Ik heb een erfenis ontvangen. Is beleggen een goede optie? 
  Als u dat geld niet direct nodig heeft is beleggen een uitstekend idee. Het is erg jammer wanneer een nalatenschap op een bankrekening niet rendeert en uiteindelijk minder waard wordt. Door te beleggen kan de erfenis groeien in vermogen en kunt u daar mooie dingen mee gaan doen.
 • Onze vereniging heeft flink wat geld in kas. Zou beleggen iets voor ons zijn?
  Onze fiscalist kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden. Wanneer er voldoende kapitaal is kan er zeker worden belegd. Hiermee kunt mooie rendementen halen om nieuwe doelen te realiseren. 
 • Is beleggen risicovol?
  Beleggen kent uiteraard risico’s. Maar deze zijn verschillend voor ieder type belegger. Om deze goed in te schatten maakt onze fiscalist samen met u een uitgebreide analyse om dat goed in kaart te brengen. Aan de hand van het persoonlijke risicoprofiel wordt dan een aandelenportefeuille op maat samengesteld. Bij Vermeer Vermogensbeheer proberen wij zoveel mogelijk ‘evidence based’ te beleggen. Oftewel beleggen gebaseerd op feitelijke informatie.
 • Kan ik alvast voor mijn (klein)kinderen beleggen?
  Voor een grote aanwas van vermogen is een lange beleggingshorizon wenselijk. Dus als u in de gelegenheid bent om te starten met beleggen als uw (klein)kinderen nog relatief jong zijn, dan hebben zij nog vele jaren voor zich dat ze kunnen profiteren van de cumulatieve rendementen. Een aanrader dus.
 • Waarom zou ik beleggen?
  Wetenschapper Albert Einstein noemde cumulatieve rente niet voor niets het achtste wereldwonder. Dat zit zo: wanneer u rendement maakt op uw beleggingen en u belegt dat vervolgens ook weer dan creëert u als het ware een rente op rente situatie. En wanneer u goed blijft renderen en dit blijft herhalen kunt u grote sprongen maken met uw vermogen. Het is niet voor niets dat men in de media regelmatig spreekt over ‘met geld maakt men geld’.
 • Wat kost een vermogensbeheerder? 
  Zoals u zult begrijpen brengt het laten beheren van uw vermogen kosten met zich mee. Enerzijds zijn er de kosten voor het hebben van een nieuw te openen eigen bankrekening bij de depotbank en de kosten van de transacties. (Deze kosten worden één op één aan u doorberekend.) Anderzijds betaald u een vast percentage over uw beheerd vermogen als beheervergoeding. Wij leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit wat de hoogte hiervan is.
 • Hoeveel geld heb ik nodig om te kunnen beleggen? 
  In het algemeen kunt u beleggen vanaf ieder gewenst bedrag. Voor een persoonlijke vermogensbeheerder heeft u vaak een hoger bedrag nodig. Bij sommige vermogensbeheerders kunt u pas vanaf enkele tonnen terecht. Bij Vermeer Vermogensbeheer kunt u terecht vanaf €75.000,-. In sommige gevallen zelfs voor een lager bedrag indien u besluit jaarlijks aan uw vermogen bij te storten.
images/foto/Vermeer_Vermogensbeheer_beleggen_23-k.jpg

Wilt u privé beleggen?

images/foto/vermeer_Vermogensbeheer_20-k.jpg

Wilt u zakelijk beleggen?

images/foto/Vermeer Vermogensbeheer beleggen 12 Kl.jpeg

Wilt u pensioen beleggen?

Vermeer Vermogensbeheer
info@vermeervermogensbeheer.nl 
Stadsring 63
3811 HN Amersfoort

Vermeer Vermogensbeheer
 
is een onderdeel van 

logo AMI