Vermogen hebben is een fijn gevoel. Maar helaas wil de fiscus ervan meeprofiteren.
Het vermogen dat je hebt is in principe belast, bijvoorbeeld in box 3 als je het als privébezitting houdt. Een ruim begrip, gelukkig zijn er uitzonderingen en drempels.

Een deel van het vermogen kan een grondslag (het bedrag waarover belasting wordt geheven) zijn voor de belastingen.

De belasting wordt geheven op basis van een fictief rendement. Dit wijzigt naar mate het vermogen stijgt. Omdat het uit gaat van een fictief rendement voelt dat soms oneerlijk: denk bijvoorbeeld aan een bankrekening met negatieve rente. Soms is het ook profijtelijk, zoals met onze rendementen. Als het rendement meer is dan 6% per jaar dan is het voordeliger om dit vermogen in box-3 te houden.

Onthoud dus: vermogen wordt belast met een fictief rendement; dit is fijn bij een hoog rendement maar vervelend bij een laag rendement.

Wat belangrijk is om te weten is dat Nederland het vermogen belast wat je waar ook ter wereld bezit, dus ook Amerikaanse beleggingen of het tweede huis op Ibiza. Gelukkig zijn er bijna altijd afspraken gemaakt tussen deze landen om dubbele belastingheffing te voorkomen.

Kijkend naar de toekomst is de verwachting dat er wat zal veranderen aan de vermogensbelasting, zowel qua tarief maar het is ook niet uitgesloten dat het werkelijk rendement belast zal gaan worden. Vermeer Vermogensbeheer pleit voor stabiliteit en duidelijkheid qua belastingheffing over het vermogen.

Onze fiscalist is op de hoogte van de laatste stand van zaken, benader ons gerust met vragen!

images/foto/Vermeer_Vermogensbeheer_beleggen_23-k.jpg

Wilt u privé beleggen?

images/foto/vermeer_Vermogensbeheer_20-k.jpg

Wilt u zakelijk beleggen?

images/foto/Vermeer Vermogensbeheer beleggen 12 Kl.jpeg

Wilt u pensioen beleggen?

Vermeer Vermogensbeheer
info@vermeervermogensbeheer.nl 
Stadsring 63
3811 HN Amersfoort

Vermeer Vermogensbeheer
 
is een onderdeel van 

logo AMI